waarom krijg je wallen? En hoe voorkom je deze?


Misschien komt het jou wel bekend voor. Je hebt heerlijk geslapen, voelt je uitgerust maar toch vragen vrienden of collega’s: “Gaat het goed met je? Je ziet er moe uit.” Sommige mensen hebben last van wallen of donkere kringen onder de ogen en krijgen dit soort opmerkingen dagelijks te horen. Maar hoe ontstaan wallen en donkere kringen en wat zijn de meest voorkomende oorzaken? 

Wallen zijn opvallende soort zakjes onder je ogen omdat er 'vocht in lijkt te zitten'. Wallen kunnen zowel door vocht, vet en huid veroorzaakt worden. Meestal is het combinatie van vocht en vet. Wallen kunnen soms ook gepaard gaan met een donkere kleur. De donkere kleur is dan te wijten doordat de huid dun is en het aderlijke bloed laat doorschijnen.

Zichtbaar vocht en/of vet onder de ogen ontstaat heel langzaam. Het is niet zo dat je ’s avonds met volledig strakke, effen onderoogleden in bed stapt, en de volgende ochtend wakker wordt met dikke, enorm opgezwollen oogleden. In plaats daarvan, vormt zich langzaam een steeds duidelijker zichtbaar “kussentje” van vocht en/of vet onder je ogen. 
Wanneer je er helemaal niets aan doet dan kan er in termijn echte dikke wallen ontstaan.

Maar hoe kan het dat er zich een vet- of vochtophoping voordoet onder je ogen?

  • we worden ouder
  • door ziekte of medicatie
  • erfelijkheid
  • leefgewoonten ( vermoeidheid, stress, alcohol, voeding, roken)

 Soms is het erfelijk bepaald en kun je je een beetje spiegelen aan je ouders. Dus zou je je leefgewoonten kunnen aanpassen.

Met het ouder worden verdwijnt er steunweefsel in je gezicht en "zakt" als het ware het vocht en zie je kleine zakjes ontstaan. Deze kun je in eerste instantie met consealer minder laten opvallen. En met behandelingen is dit heel goed af te remmen en te verbeteren.

Als het door ziekte en/of medicatie is ontstaan, dan wordt het moeilijk om deze minder te laten worden. Maar advies hierover is zeer individueel. 

Maar er is een behandeling tegen vochtwallen en kringen.

Met de pascaudlite laser kunnen we het vocht onder de ogen verminderen en de doorbloeding verbeteren.

Meer weten?

Neem dan contact met me op.